3 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Piaggione, Salicutti, 2015, 15% (Toscana, Italien) L.3/19

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
700,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen, der er økologisk, er lagret tre år på 10 hl, 20 hl og 30 hl fade.

Vi har smagt vinen i fire årgange, og denne er den første der skuffer. De tre stjerner er hjemme; vinen er ok at drikke. Men det synes vi ikke er tilstrækkeligt for en vin til 700 kr.

Duften byder på ret frisk og let krydret frugt. Smagen er atypisk for en Brunello, enkel med bemærkelsesværdig lidt fadpræg. Tanninerne er en smule rustikke lige efter ophældning i glasset, men vinen bliver hurtigt blød og venlig. Vi finder vinen for sød.

Kan det tænkes, at vinen vil byde på mere efter yderligere nogle års lagring? Helle dekanterede sin del, og det, at hun fandt, at den bevægede sig i retning mod de fire stjerner, kunne måske pege i den retning.

Glas: Zalto bordeaux.

December 2021
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.