1,5 stjerne1 stjerner Helle2 stjerner PrebenNyvurderingRødvin

Brunello di Montalcino, Le Macioche, 2010, 14,5% (Toscana, Italien) L. 01/14

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
399,00 hos Fabios Vine (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vi anmeldte første gang vinen i januar, hvor vinen fremstod tør, støvet og uklar på en måde som gav os indtryk af, at vinen havde en proprelateret fejl. Alligevel rakte oplevelsen til tre stjerner.

Forhandleren erstattede vinen, og den nye flaske var uden fejl men fremstod som for gammel. Det undrer os, at en blot 7 1/2 år gammel Brunello fra en stor årgang allerede kan være for gammel.

Duften er markant oxideret med aldrende svesketoner. Også smagen er oxideret, hvilket dæmpes med luftning, men vinen tørrer i glasset. Man fornemmer resterne af noget, der har været godt.

Nogle vine, der fremstår som for gamle, kan - noget paradoksalt - tabe alderspræget ved intensiv luftning. Vi tilproppede derfor vinen og gensmagte den dagen efter. Næsen var blevet yderligere oxideret, smagen var yderligere ældet en smule men uden den udtørring i glasset, som vi oplevede dag 1.

Én stjerne fra Helle, to fra Preben, der i højere grad kan leve med en vis oxidation. Vi har sænket vores vurdering af kvalitet-prisforholdet et trin i forhold til den første anmeldelse.

Glas: Zalto bordeaux.

April 2018
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.