3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Brunello di Montalcino, Collosorbo, 2000, 14,5% (Toscana, Italien)

169,95 i SuperBest (skiftet navn til Meny)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Smukt sødlig og helt åben duft. Stor, blød og fyldig smag, varm, ganske fed og lidt sødlig, hvor i hvert fald en del af "sødmen" stammer fra de 14,5 % alkohol.

Vinen er markant mindre frisk, mindre syrerig, end typisk for typen, og garvesyren mærkes slet ikke, må være pakket ind i den store bløde fylde.

Helle synes at vinen er virkelig dejlig, 4 klare stjerner fra hende. Jeg oplever vinen som for glat og ufrisk. 3 stjerner, men uden at jeg har lyst til at gensmage den. På et tidspunkt fik jeg en "portvinsfornemmelse" sammen med mad, så alkoholen er også tippet over, synes jeg.

En moderne Brunello, der forekommer i hvert fald for en dels vedkommende at have fået et skud barrique.

Normalprisen varierer, som det fremgår, anseeligt afhængigt af hvor man køber den.

August 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.