Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Brunello di Montalcino, Caparzo, 2000, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
295,00 hos Vinoble

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lad os undtagelsesvis begynde med prisen: Vi købte vinen for 169 kr., da den for nogle måneder siden var på et længerevarende tilbud. Grunden til prisen skulle ifølge en ekspedient være, at man havde købt et stort parti til en favorabel pris. Trods dette koster vinen altså nu det dobbelte.

Og så til vinen: Man kan nogle gange have en fornemmelse af at fange en vin "på det forkerte ben", hvor oplevelsen er, at den måske både har været bedre og måske også bliver bedre. Sådan har vi det med denne vin, der er lidt pudsig med forskellige aspekter, der stritter i hver deres retning og ikke hænger rigtig sammen.

Vinens duft er overraskende Médoc'sk med indslag af blyantspids, en lidt ældet duft. I munden er vinen ganske voldsom med ganske stor og forholdsvis ungdommelig frugtighed og også lidt blyantspids. Der er også tørre smage af blommer.

Vi gætter på, at vinen er inde i en fase, hvor den "gået lidt ned" for senere at vende tilbage med større harmoni, og at den dermed kan vise sig at være bedre end det vi oplevede.

Det skal dog tilføjes, at vi tidligere har haft vores "besvær" med denne Caparzo Brunello i andre årgange. Alt i alt har omgangen med denne vin budt på flere skuffelser end fornøjelser. Så grundet denne utilregnelighed - eller vores manglende evne til at fange den på de rigtige tidspunkter - tager vi nok hermed afsked med den.

December 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.