4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Brunello di Montalcino, Campogiovanni, San Felice, 2005, 13,5% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
238,00 i føtex
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Lækker vin med stor nydelsesværdi og umiddelbar drikkeglæde.

Åben, dejlig og moden duft og smag. Relativt blid og feminin. Harmonisk middelvægts-struktur med god syre og civiliseret og helt integreret tannin-riv.

Ikke en stor og kompleks vin, tværtimod forholdsvis let for typen. Men umiskendeligt et dejligt glas, der kalder på umiddelbar nydelse, og det for Helle i en grad at hun kvitterer med fem stjerner, mens jeg holder mig på fire regulære.

Da både årgang 2004 og nærværende 2005 i skrivende stund er at finde i (i hvert fald i nogle) Føtex, er det nærliggende med en vis sammenligning. 2005 er en smule lettere og lysere end 2004 (sådan har det været med alle indtil videre smagte San Felice vine) og med 0,5 procentpoint mindre alkohol. Så meget forenklet kunne vi sige, at 2004 er til bøf og 2005 til kylling.

Priser er i overkanten i forhold til hvad der kommer ud af glasset, men når vinen sælges på tilbud til 119 kr., er vi meget glade.

Marts 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.