3,5 stjerner3 stjerner Helle4 stjerner PrebenRødvin

Brunello di Montalcino, Camigliano, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

249,00 i føtex

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Fra og med denne anmeldelse har vi sløjfet vores uenighedssymbol (pilene der peger i hver sin retning). Vi vælger fremover, når vi vurderer en vin så forskelligt, at uenigheden ikke kan rummes indenfor det samme antal stjerner, at anføre det antal stjerner, som vi hver især bedømmer vinen til.
Dobbeltpilene i forbindelse med tidligere anmeldelser er ændret efter samme princip.

For at tage uenigheden først: Helle vurderer nærværende Brunello til fire stjerner, mens jeg ikke kan komme over tre.

Vinen er relativt duftsvag. Der er lidt bær og lidt dyrepels.

Smagen er middelfyldig, pæn Sangiovese-frugt med en lille sødme og lidt bitterstof. Vinen er harmonisk, ret blød med et diskret strejf af blid garvesyre.

Helle synes, den er virkelig dejlig, mens den er for "pæn" og konturløs til min smag.

Vi er også uenige om prisvurderingen. Heller blindgætter den til 220 kr., mens jeg ikke kan smage, at der er for mere end ca. 125 kr. i flasken.

Hvad vi er enige om er, at mange vil kunne lide vinen grundet dens venlighed og mangel på skarpe kanter.

December 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.