4 stjernerRødvin

Bricco della Bigotta, Barbera d'Asti, Braida, 2001, 15,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
604,95 hos Philipson Wine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot og meget lækker Barbera med fornem balance mellem frugt og fad.

Vinen har en smuk duft, hvor den flotte syntese mellem frugt og fad er tydelig.

Også smagen er flot, slank med mørke bær, solbær, brombær, kirsebær og et klædeligt og bestemt ikke overdrevet fadpræg. Ganske lang eftersmag. De 14,5% alkohol bemærkes ikke i hverken smag eller struktur.

Vinen forener charme og pæn dybde meget fint.

Vi berører ind imellem grænsen til de fem stjerner.

Kvalitet-pris-forholdet er dårligere end for flere andre top-Barbara'er, hvilket nok skal forklares med producentens legende-status, idet Braida forbindes med "fødslen" af den relativt nye type barriquelagrede Barbera.

December 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.