Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3,5 stjernerRødvin

Borgone, Toscana, Camigliano, 2009, 14% (Toscana, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
45,00 i Netto

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Camigliano's Brunello har (i en tidligere årgang) flere gange fungeret som redningsplanke for Helle ved lejligheder, hvor jeg serverede en efter hendes smag for krasbørstig vin. Nærværende Borgone ser ud til at kunne bruges på samme måde på dagligvin-niveau, når jeg fremover serverer en vin hun ikke bryder sig om.

Borgone er nemlig ret blød, velsmagende, har god fylde, pæn friskhed og en lille sødme.

Jeg mangler kant og attack, og så synes jeg at den har en lidt udvisket og neutral karakter, hvilket bl.a. kan skyldes at der ud over at være 70-80 % Sangiovese i den også er 20-30 % Merlot.

Vi er enige om, at de 14 % alkohol slår lidt rigeligt. Jeg har desuden alkoholen mistænkt for levere sit bidrag til en form for sødme i eftersmagen, som jeg ikke er så glad for. Alt i alt holder jeg mig på tre stjerner, mens Helle giver fire.

Der er ingen tvivl om at vinen i forhold til sine objektive kvaliteter er et favorabelt køb.

April 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.