3 stjernerRødvin

Boca, Le Piane, 2016, 13% (Piemonte, Italien) L 4-20

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
450,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Vinen er fremstillet af 85% Nebbiolo og 15% Vespolina, lagret tre år i 20-28 hl fade af slavonsk eg.

Normalt ligger det ikke udenfor min (Preben der anmelder Nebbiolovine alene) rækkevidde at forstå en vis sammenhæng mellem en vin og det prisleje, den befinder sig i. Men denne vins pris er efter min mening helt udenfor skiven. Er producenten kult? Eller er der et eller andet andet, der - i givet fald efter min mening uberettiget - kan få vinen op i sådan et prisniveau? Den lange fadlagring kan være medvirkende, men det færdige resultat må jo være det, der tæller. Hvis jeg var meget venlig, ville jeg sige, at vinen kunne koste 200 kr., men jeg ville personligt ikke genkøbe den, selv om den kostede 100.

Krydret duft med buske med lyse bær. I munden er vinen slank grænsende til det magre. Den er frisk med høj syre, tanninerne mærkes knapt. Strukturen er meget lig en Bourgogne, elegant. Men fin struktur er ikke nok. Der bør også være noget velsmag, og den er der minimalt af; vinen er blot ok at drikke. Nogle ville måske kalde den tynd og sur. Så langt vil jeg ikke gå.

Glas: Zalto bourgogne.

Juni 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.