3 stjernerRødvin

Belnero, Toscana, Castello Banfi, 2009, 15% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Moderne og ganske alkoholtung toscaner fremstillet næsten udelukkende af Sangiovese, lagret på franske barriques.

Mørk og tæt vin med en del fadpræg. Tør med alkoholsødme. Fadet giver smage af kaffe, chokolade og flødekaramel. Vi mangler friskhed; vinen fremstår relativt syrefattig.

Vinen "ulmer" en del, svinger frem og tilbage mellem en glat og poleret fremtoning og et udtryk, hvor de undertiden indpakkede tanniner markerer sig tydeligt. Så den vil givetvis først finde sit egentlige udtryk efter yderligere nogen lagring.

Stilen er udpræget internationalt orienteret, og egentlig Sangiovese-karakter kan vi ikke finde.

November 2013
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.