3 stjernerRødvin

Beaujolais-Villages, Vignes Centenaires, Clotaire Michal, 2015, 12% (Beaujolais, Frankrig) Lot YMF11

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
175,00 hos Vinova

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Upræget naturvinsstil indledningsvis med en frastødende lugt med hele gummibutikken, givetvis grundet reduktion, og - paradoksalt for en lavsvovlet vin - nystrøgen tændstik.
Også natur i smagen. Vinen fremstår umiddelbart efter åbning streng, tør, bitter, meget frisk, ikke helt balanceret og ikke velsmagende.

Med luftning og sammen med mad bedres alting. Det hjælper også at finde det store bourgogneglas frem, hvor Beaujolais normalt passer bedst i et lille glas. Men der er heller ikke noget, der giver mindelser til Beaujolais, som man almindeligvis kender vintypen.

Vinen ender med at fremstå ganske velsmagende - hvis man kan goutere naturvinsstilen - og harmonisk, dog stadig med en noget bitter eftersmag.

Jeg (Preben der anmelder lavsvovlede vine alene) foretrækker den billigere model fra samme producent.

Glas: Zalto bourgogne.

November 2017
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.