4 stjernerRødvin

Barolo, Vigna Cerrati, Cascina Cucco, 2004, 14,5% (Piemonte, Italien) L 7/215CE

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
165,00 hos Carlo Merolli

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig Barolo, der endnu er ved at "finde sine ben". Vaskeægte, klassisk Nebbiolo med høj drikbarhed.

Vinen er aktuelt noget tilbageholdt med duft og smag, fremstår pt. mest som struktur. Her er der til gengæld en super balance, der giver løfter om en god fremtid. Tør med en lille sødme, der lejlighedsvis stikker hovedet frem. Ind imellem river tanninerne lidt, ind imellem trækker de sig. Ret kraftig alkohol, 14,5%, hvilket ikke smages men mærkes.

Som det fremgår "ulmer" vinen, dvs. de forskellige aspekter, som tanninerne og "sødmen", træder lidt frem og tilbage nogle gange med blot 10 minutters mellemrum, hvilket kraftigt antyder at vinen er på vej, og vil blive endnu bedre, når den lige får et år eller tre på langs. Selv om vinen fremstod en smule reserveret, stornød jeg den.

Dag to var vinen helt forandret, den fremstod mere åben, og her var en sødme af barrique-typen tydelig, og der var også tydelige smage af fad, som for min skyld godt må integreres lidt.

Jeg gemmer mine 5 flasker mindst et år og gensmager gerne vinen over en årrække derefter.

Fire store stjerner og fire mønter (som efter 2012 er afløst af nye kvalitet-pris-symboler) for en rigtig god pris.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

September 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.