4 stjernerRødvin

Barolo, Roggeri, Ciabot Berton, 2013, 14,5% (Piemonte, Italien) L. RO 02/17

Kvalitet-pris: OK
295,00 hos Vinotek a Fynnis / 325,00 hos Clemmensen Wine

Vinen er lagret på barriques og botti af fransk og slavonsk egetræ.

Ligesom "lillebroderen" Barolo del comune di La Morra er denne vin kendetegnet ved høj umiddelbar drikbarhed. Den har for en Barolo meget milde og de første timer efter åbning ret tilbagetrukne tanniner. Moderat syre.

Vinen er fyldig og forekommer ret let tilgængelig og let drikkelig. Den er dejlig at drikke, men jeg (Preben der smager og anmelder Nebbiolo-vine alene) savner lidt strenghed og modstand. Det er tænkeligt - og også ønskeligt - at den vil udvikle yderligere kompleksitet ved yderligere lagring.

Glas: Zalto bourgogne.

Januar 2020
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.