4 stjernerRødvin

Barolo Riserva, Tabui, Gemma, 1999, 14% (Piemonte, Italien) L3045

Kvalitet-pris: OK
360,00 hos Carlo Merolli
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og meget personlig vin, med tawnyport-toner, der "driller".

De indledende dufte er klassisk Nebbiolo, masser af kamfer, muld og efterårsskov. Desuden oxideret tawnyport.

Stor og moden med stor og åben smagsfylde, blid kraft, ret blid med markant syre, meget ren.

Smagene svinger den første dag ofte fra mundfuld til mundfuld; et øjeblik er de nævnte tawny-toner der i en grad at vinen næsten smager som "tør portvin", næste øjeblik er de væk og der kan være både sødme og lakrids.

To dage efter åbning er tawny-tonerne fordampet, og tilbage står en stor, flot, ædel vin med smukke og velintegrerede tanniner. Vinen fremstår klædeligt tørrere end dag et.

Vinen har for mig (Preben, der anmelder alene) karakter af meditationsvin, og havde jeg vidst hvad jeg ved i dag, havde jeg drukket den uden mad. Det gjorde jeg så på tredjedagen, hvor jeg nød den ved at dvæle stilfærdigt ved hver mundfuld, ligesom når man drikker ædel brændevin. Det var en stor nydelse.

Stjerneudmålingen er vanskelig, idet vinen på forskellige tidspunkter fremstod overordentlig forskelligt, og når tawny-aspektet, som jeg fandt mere pudsigt end kønt, var mest markant, var jeg på tre stjerner, når tawny-smagen dukkede sig noget kunne jeg opleve vinen til fire stjerner. På tredjedagen, hvor jeg dels havde fundet ind til hvordan vinen skulle nydes, og hvor tawny'en som nævnt var væk, havde jeg femstjernede stunder. Det bliver i snit til fire stjerner.

September 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.