4 stjernerRødvin

Barolo, Monvigliero, Cadia, 2019, 15% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
300,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 395,00 hos Ludv. Bjørns Vinhandel

Vinen er gæret i 15 dage og er lagret på franske egetræsfade.

Lys farve. Flot, indbydende og vinøs duft med blomster, krydderier, muld og en veldoseret fadtone. Smagen er enklere end duften med hovedvægt på jordbær plus en smule fløde. Fyldig krop, som indledningsvis dækker helt for tanninerne, der - atypisk for Barolo - ikke mærkes her. Tanninerne dukker lidt frem af skjulet i velintegreret form efter nogle timer, op er tydeligst på tredjedagen efter åbning. En smule mere friskhed havde ikke været af vejen.

Vinen er meget blid af en Barolo at være. Den er på trods af den fyldige krop og let cremede mundfornemmelse meget elegant. Meget indbydende og lækker - og med sin store blidhed og venlighed en noget atypisk Barolo. Også de franske fade giver en lidt anden duft- og smagsprofil end den gængse.

Den udvikling, jeg (Preben der er alene om Nebbiolo) oplevede undervejs, antyder, at der vil vise sig lidt mere klædelig strenghed og fornemmelse af struktur ved yderligere lagring.

Glas: Zalto bourgogne.

Februar 2024
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.