3 stjernerRødvin

Barolo, Marisa Fenocchio, 2005, 14% (Piemonte, Italien) L.05/05

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
375,00 i føtex / 194,50 v. 2 fl. i Bilka / 194,50 v. 2 fl.

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Barolo, der aktuelt ikke forekommer ikke at have "fundet sine ben", idet den opførte sig meget forskelligt over to dage.

Dag 1 lagde vinen ud med en tør duft af tjære, tranebær og lidt råt kød. Senere var der også våd klud i næsen. Alt i alt lidt pudsigt og ikke videre attraktivt.

I munden forekom vinen på samme tid seriøs og venlig med relativt fredelige tanniner. Der var også en oplevelse af light-weight hvad angår koncentration, fylde og mundfornemmelse. Smagen var dog glimrende og fri for duftens pudsigheder. Alt i alt en middelmådig oplevelse.

Dag 2 var det som om vinen i højere grad var vågnet op til dåd, den havde vundet mere vægt og mere af det hele, inkl. en ganske voldsom tannin-ytring. Gårsdagens duft-mærkværdigheder var væk og vinen fremstod mere sammenhængende. Hverken duft eller smag kaldte på begejstring men var heller ikke ringe.

Vinen var for kort tid siden med i en Barolo-kvartet, hvor vinene blev tilbudt til 129 kr. flasken. (Nærværende vin blev dog købt i en oprydningskasse til 99,50.) Vinen smager afgjort ikke af noget der ligner sin normalpris, som ikke virker troværdig.

Februar 2011
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.