3 stjernerRødvin

Barolo, Marchesi di Barolo, 2004, 13,5% (Piemonte, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

God og omgængelig Barolo i miniformat.

God klassisk Nebbiolo duft med fine søde røde bær og lidt tjære.

Vinen er en relativt let tilgængelig og ret blød mellemvægter med ganske høj drikbarhed. Tør, ren og harmonisk.

Man kunne sagtens bilde mig ind, at der var tale om en Langhe Nebbiolo, idet der ikke er noget stort over vinen. Jeg (Preben, der anmelder vinen alene) har vinen til mellem 3 og 4 stjerner. Og havde den været Langhe, havde jeg rundet op til 4, idet vinen er aldeles glimrende. Men da vi bl.a. tildeler stjerner på baggrund af, hvad man kan forvente sig af en vintype, og da vinen skuffer noget på baggrund af en Barolo-forventning, vælger jeg at runde ned til 3.

Prisen er helt ude i hampen. Vinen er købt på tilbud til 129 kr. Og den pris passer fint.

I forlængelse heraf spørger jeg mig selv, om vi nu også har H.J. Hansen med på den uhæderlige tilbuds-cirkus-vogn. 279,95 er H.J. Hansens normalpris, men den forretning, som jeg købte vinen i (og som bl.a. andet forhandler H.J. Hansen vine), havde vinen til en normalpris på 179 kr. Men selvfølgelig: En besparelse på 54% ser mere tillokkende ud end en på 18% - men den ser også mere utroværdig ud. Oplevelsen i glasset forstærker, som det fremgår, det utroværdige indtryk.

April 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.