3 stjernerRødvin

Barolo, Marcenasco, Ratti, 2019, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
270,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 384,95 (319,95 v. 6 fl.) hos Philipson Wine / 419,95 hos Tommaso

Vinen er lagret cirka to år på egetræsfade på 25 og 50 hl.

Indbydende duft, frugtig, vinøs, atypisk. Relativt mildt struktureret. Nærmeste bærassociation er jordbær. Der er en lille bitterhed, der ikke klæder vinen, men som ikke mærkes sammen med mad.

Stilen er en anelse let for en Barolo, og der bydes aktuelt ikke på kompleksitet, men vinen er også meget ung. En relativt lille Barolo med middel underholdningsværdi. Jeg (Preben der er alene om at nyde Nebbiolo-vine) ville i denne "vægtklasse" foretrække en god Langhe Nebbiolo eller tilsvarende.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

Maj 2023
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.