Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Barolo, Cerrati, Vigna Cucco, Cascina Cucco, 2007, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
499,00 (429,00 v. 6 fl.) hos Grauballe Vinhandel (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Herlig Barolo, som kombinerer ultrahøj drikkeglæde med intakt seriøsitet. Jeg har bestemt smagt både "større" og dybere Nebbiolo-vine. Men der er jo - hvis man går lidt unørdet til tingene - andet der tæller end dybde, kompleksitet og andre fine ting. Herunder om det man drikker får en til at smile. Og denne vin byder på en for typen sjælden høj grad af umiddelbar og uafviselig fornøjelse, hvilket tager den sidste stjerne hjem.

Smuk, klassisk og ganske kompleks duft med læderværksted, creme, blomster og et strejf tjære. Også i munden er vinen klassisk og lækker; enklere fremtoning end duften antyder. Lidt lakrids i eftersmagen. Der er til at begynde med et vel rigeligt sødligt touch, som dog ikke mærkes sammen med mad, og som givetvis også vil dæmpe sig ved yderligere lidt lagring.

Strukturen er den for Nebbiolo karakteristiske med mærkbar tannin, men vinen opfører sig overordentligt civiliseret og relativt mildt og er meget balanceret.

PS. Jeg fik lokket et par glas af vinen i Helle. Og uden at elske oplevelsen fandt hun dog en vis nydelse i vinen. Så hvis man skal servere en vin, der måske kan være en indføring i Nebbiolos glæder, til en person der normalt ikke kan håndtere vintypen, så kunne denne vin være et bud.

Juni 2013
Kommentar, marts 2016:

Det er en tanke værd, at vinen på tidspunktet for anmeldelsen kunne sælges hos Carlo Merolli til 175 kr.

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.