5 stjernerRødvin

Barolo, Castiglione, Vietti, 2018, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
350,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår) / 499,00 hos Oxholm Vin

Ifølge producenten er vinen deres klassiske udtryk fremstillet af druer fra marker i forskellige kommuner i Barolo-distriktet. Den er lagret ca. 30 måneder i store fade og en lille del i barriques.

Skøn Barolo, der i sjælden grad i så ung alder er så imødekommende og drikbar.

Flot, vinøs og mangefacetteret duft, hvor en smagfuld påvirkning fra de små fade spiller med.

Den vanskeligt beskrivbare smag, der først og fremmest udtrykker sig som en skøn helhed, rummer bl.a. roser, lidt læder og en lækker fadtone som genkendelige delelementer. Blid syre og en anelse afvæbnende sødme. Alt i alt er vinen ret blid, samtidig med at smukke tanniner er præsente. Ret stor smagsfylde. Stor harmoni og balance. Også fornem balance mellem lys og lidt mørke.

Hvor mange Barolo'er (og andre Nebbiolo-vine) kan fremstå en anelse tørre efter et måltid og en halv flaske konsumeret, frister denne til endnu et glas; drikbarheden er intakt.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

August 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.