3 stjernerRødvin

Barolo, Bricco San Pietro, Podere Ruggeri Corsini, 2010, 14% (Piemonte, Italien) L SP 14

Kvalitet-pris: OK
235,00 hos Italian Wine Trading (6 fl. kan også være assorteret) (v. mindst 6 fl. også assorteret)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Jeg (Preben der anmelder Nebbiolo-vin alene er overbevist om, at vinen er bedre end hvad jeg oplevede denne gang, og at jeg har ramt den på en dag, hvor den er i dårlig form eller i en uheldig fase. Jeg har nemlig smagt den tidligere. Men den noget underperformende vin giver kun fra sig til hvad der aktuelt rækker til tre stjerner.

Duften er især til at begynde med meget lukket. Der åbner senere en smule med antydninger af sødme, tjære og læder.

Strukturen opleves i munden som blid, og vinen forekommer harmonisk på trods af, at den ikke giver megen smag fra sig. Behaget ved at drikke den skyldes mere mundfornemmelse end egentlig smag.

Vinen forekommer at have et venligt og umiddelbart "sind".

Se billeder fra Podere Ruggeri Corsini (klik på billederne for stor størrelse).

Glas: Zalto bourgogne.

April 2015
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.