Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Barolo, Acclivi, Burlotto, 2015, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
400,00 hos 2100Happiness (kun for medlemmer, vilkår)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget harmonisk Barolo, der er dejlig at drikke nu, men som tydeligvis vil have godt af yderligere lagring.

Vinen er umiddelbart efter åbning lidt lukket både i næse og mund. Der er lidt roser og blomsterparfume i næsen, med luftning kommer lidt jordbær til. Mundfornemmelsen er indledningsvis relativt fed og "smørende" med helt fine (modsat grove) tanniner. Vinen er ret koncentreret med relativt lav syre i forhold til andre komponenter. Smagen er forholdsvis enkel med søde, let parfumerede krydderier, jordbær og lakrids, lidt sød. På trods af den ret store fylde er stilen elegant.

På andendagen er duftens vinøsitet vokset; jordbær er nærmeste association. Smagens sødme er klædeligt mindsket. Ingen øget kompleksitet; denne vil i givet fald først udvikle sig ved yderligere lagring.

Pris-kvalitets-vurderingen skal ses i lyset af vinens aktuelle "performance", ikke hvad den evt. måtte kunne udvikle sig til.

Vinen er smagt og anmeldt af Preben alene.

Glas: Zalto bourgogne.

August 2019
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.