4 stjernerRødvin

Barbera d'Alba Superiore, "Gold", Cascina Mucci, 2006, 14,5% (Piemonte, Italien) L B0208

Kvalitet-pris: OK
159,00 (155,00 v. 6 fl., 149,00 v. 12 fl.) hos Piemonte Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Flot, åben, lækker og ganske voldsom vin med markant barrique-præg. Vinen har lagret 15 måneder på barriques, hvoraf en del er nye.

Både i næse og mund er der fuld tryk på pågående og fyldig Barbera-smag, ren og lækker med en god portion mundrensende syre fint sammenvævet med kakao, karamel, kanel fra fadene, der således bidrager med masser af smag men ikke mærkbart med tanniner, som vi savner lidt til strukturen.

De 14,5% alkohol er ikke fuldstændig indlejret i helheden men stikker hovedet en smule frem både i duft og smag, og sammen med den nøddesmag, som er en del af vin-fad-syntesen, giver det glimtvise associationer til tawny-port.

Der er stof i denne vin til yderligere nogen lagring.

"Gold" fremgår ikke som navn på etiketten, men er forhandlerens betegnelse pga. den gyldne etiket.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.