Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
3 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Serra Boella, Paitin, 2006, 13% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
125,00 hos Slangerup Brugsforening (nærmeste forhandler oplyses på 70 23 12 11, Johs. M. Klein Distribution)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Når vi ser en Barbera, der (som det fremgår ovenfor) kan koste 159 kr., så går vi - at dømme ud fra smagen her tilsyneladende fejlagtigt - ud fra, at vinen i en eller anden grad er barriquelagret.
Barbera er den eneste druesort vi kan komme i tanke om, som vi synes er uinteressant uden et mærkbart skud barrique.

Vinen her har en ret svag og lidt landlig duft af blommer. I munden er vinen ganske syreskarp og meget ren.

Smagen er helt enkel og uden antydning af fadsmag. Vi gætter på, at vinen er lagret kortvarigt på store fade. For typen dejlig alkohol-let, 13%.

Det sidste glas er klart det bedste. Vinen vinder ved luftning nogen velsmag - men forbliver i den enkle og efter vores smag ret uinteressante afdeling - den vinder harmoni, og skarpheden aftager klædeligt, så nogen lagring vil gavne den.

Velegnet til fx pasta med kylling. Vinen har, som vi oplever den, ikke statur til at håndtere ikke-hvide kødtyper.

Kvalitet-pris-vurderingen refererer til prisen hos Slangerup Brugsforening. Prisen hos Leisner Vine ville være meget tæt på at udløse en mønt.

PS. Ifølge producentens hjemmeside blev årgang 2003 af samme vin lagret et år på brugte barriques. Vi er ved at undersøge, om det samme gælder for årgang 2006.

September 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.