Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Pistin, Giacomo Grimaldi, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
119,00 hos www.kunsten-at-nyde.dk (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

En Barbera i den mørke, kraftige og koncentrerede genre med tydeligt fadpræg.

Dyb og mørk farve. Duft og smag af mørkeblå bær - den modne brombær-genre - og fløde, der ind imellem gik over i flødekaramel.

Til at begynde med forekommer fadpræget at være diskret og den fyldige frugt er helt i front. Men midtvejs forekommer fadtonerne vel kraftige. Vinen mangler i vores munde noget syre; den tipper faktisk pt lidt (for meget) over i den sødlige retning.

Vinen udvikler sig tydeligt med luftning, og velsmagen udfolder sig og vokser markant. Grundlæggende en lækker og blød vin. Vi håber dog at den kaster noget af sødmen ved yderligere nogen lagring, som vinen under alle omstændigheder vil have godt af.

Der må tjenes rigtig godt på denne vin, som vi for fire måneder siden købte hos producenten for 8 € (= 60 kr.) Vi bedømte den til efter danske forhold at skulle koste 80-90 kr.

Se billede af signor Grimaldi her.

November 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.