3 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Fiorenzo Nada, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
179,95 hos Theis Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Vinen er et fejlkøb, idet den er repræsentant for en type Barbera vin, som vi finder uinteressant.

Barbera er en drue - nok den eneste - som vi synes er kedelig, hvis den smags- og strukturmæssigt ikke tilføres et mærkbart præg fra lagring på barriques. Det gjorde vi klart for ekspedienten, som så anbefalede denne vin.

Vi ved ikke hvordan vinen er lagret (*), men hvis den har ligget på træ, så har det højst bidraget med en anelse afrunding og lidt blødhed; vi er ikke i stand til at henføre smage eller strukturelle komponenter til fadlagring og slet ikke til barriquelagring. Vinen er tværtimod en skoleeksemplarisk demonstration af Barbera's basisegenskaber: meget enkel bærsaft-smag, friskhed på grænsen til det syrlige og ingen fornemmelse af garvesyre.

Vinen er mørk med tydelige ungdommeligt violette toner, helt enkel i næse og mund, saft af blandede bær, mørke såvel som lyse (ribs). Den er koncentreret og ganske slank med markant syrefriskhed, der for en dels vedkommende er pakket ind i en mælkeagtig blødhed. 14% alkohol.

Smagt på egne præmisser er vinen glimrende om end klart til den unge side.

Vores burde-koste-skøn siger 75-90 kr. Så vinen er, synes vi, uforståeligt dyr, også på tilbud (august 2006) til 123,75.

* Vi har efter at vi har skrevet anmeldelsen fået at vide af en læser, at vinen er lagret ca. 6 måneder på brugte barriques.

August 2006
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.