4 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Ciabot dù Re, Giovanni Corino, 2007, 15% (Piemonte, Italien) L.09.209

Kvalitet-pris Minus 1: Noget for dyr
249,00 hos Domaine Brandis
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Kraftfuld Barbera, der vinder markant ved luftning.

Klassisk Barbera-duft og -smag med overraskende fravær af decideret fadsmag (overraskende dels fordi for få måneder siden havde en flaske smagt på henh. restaurant og senere hos producenten tydeligt fadpræg, dels fordi vinen er lagret 18 måneder på barriques, heraf 50% nye). Mørk kirsebærstens-bitterhed er med til at give dybde.

Koncentreret og til at begynde med ganske bombastisk, bliver mere fremkommelig med luftning - det sidste glas var afgjort det bedste. Blød kraft, der ender med at fremstå meget overbevisende og harmonisk. 15% alkohol.

Grundet udviklingen med luft venter vi lidt med den næste flaske.

Da vi ikke kender producentens aftapningspolitik, kan det være at den her i landet forhandlede vin, kan være anderledes end den her anmeldte, der er indkøbt hos producenten.

Hvis man er i Piemonte kan vi fortælle, at vinen hos producenten koster 17 €, hvilket er det halve i forhold til i Danmark.

September 2010
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.