Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Ciabot du Re, Fratelli Revello, 2004, 15% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
249,00 hos Enoteca
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Stor og flot Barbera vin med stor koncentration og vægt.

Farven er mørk og tæt. Duften lægger ud med tilbageholdt frugt og et strejf kogesprit; det sidste forsvinder dog ved luftning. Duften når aldrig op på de højder som vinen præsterer i munden.

I munden fornemmes tydeligt, hvor godt vinen er skruet sammen. Den er på samme tid stærk og mild, skarp og rund, voldsom og fin. Koncentrationen gør, at det er en vin man drikker i små slurke. Smagen er i kirsebærgenren, der er sødme og syre og et flot bitterindslag i eftersmagen som af kirsebærsten. Vin og fad (ca. 18 måneder på franske barriques) er i fornem balance. Høj stil og meget lækker.

Vinen er ganske alkoholtung, 15%, og det er med til at give oplevelsen af tyngde, der indimellem fornemmes at tangere dessertvin-genren. Det er sjældent at vi oplever noget sådant positivt - det kan tit blive for meget af det gode - men i forbindelse med denne vin fungerer det fremragende, og går man ind på vinens betingelser og bider den over i lidt flere mundfulde end normalt, så er det overbevisende og meget flot.

Den gensmager vi meget gerne igen.

Januar 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.