4 stjernerRødvin

Barbera d'Alba, Bosco Agostino, 2004, 14,5% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris Plus 1: Favorabel pris
130,00 (120,00 v. 12 fl.) hos Viniropa (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Virkelig dejlig Barbera med en fin kombination af alvor og munterhed.

Ganske mørk farve med ungdommelige toner. Duft med hovedvægt på kirsebær og lidt træ i fin syntese, en anelse mandler, marcipan.

I munden er der til at begynde med især syrlige, friske bær og en antydning af fedme. Fadlagringens bidrag kommer til, og det hele vokser fint sammen. Den ranke og sprøde syre bidrager med slankhed, spændstighed og attack, hvilket balanceres og komplementeres meget fint af en passende fedme og blødhed.

Vinen har både mørke, alvor og så det lys og den muntre umiddelbarhed, der kan være med til at gøre en god Barbera til en så forførende oplevelse.

Den høje alkoholprocent bæres forbilledligt.

Vinen bliver bedre med luftning og vil formentlig blive endnu bedre indenfor et halvt til et år.

Man får ganske meget vin for pengene her.

Marts 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.