Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
I en nyhedsmail fra Carlo Merolli beskrives vinen bl.a. med ordene "Fadlagring lige tilpas og ikke en uge længere end vinen havde behov for og kunne klare" og "en Barbera d'Alba med det bedste af begge verdner", hvor de to verdener er 1) den frugtige, enkle og rustikke, 2) den moderne mere eller mindre barriquelagrede.
Vi synes i høj grad, at Barbera har godt af tilførsel af både dufte, smage og struktur fra lagring på barriques, men da vores sanser kun var i stand til at fange dufte og smage fra "verden 1", var vinen for os en skuffelse. - Men på egne betingelser fungerer den fint.
Vinen er ret duftsvag, lidt stilket og landlig. Smagen er enkel, frisk, tørt frugtig, levende og med god fylde. I sin genre er den overordentlig glimrende.
Vi har efter smagning af vinen fået at vide, at 30% af den har ligget på brugte barriques, de resterende 70% på stål. Som nævnt kan vi ikke registrere nogen smags- og strukturindflydelse fra fadene, som derimod kan have bidraget med at slibe kanterne lidt, hvilket sammen med de moderate 13% alkohol er med til at fremme vinens umiddelbare og store drikbarhed.