4 stjernerRødvin

Barbaresco, Bricco Libero, Varaldo, 2004, 14% (Piemonte, Italien)

Kvalitet-pris: OK
235,00 hos Vigneron Wine Company (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Læsere, der følger med på vores vinsider, er nok bekendt med, at jeg (Preben) tager mig af Nebbiolo-vinene alene, da de ikke er Helles glas vin. Ind imellem, når jeg får noget Nebbiolo i glasset, nøder jeg dog Helle til at smage et nip, hvis jeg tror, at vinen kunne være noget for hende, og det sker en sjælden gang imellem, at vinen tangerer noget der kunne være hendes smag.
Med denne vin, når vi et "historisk" øjeblik, idet Helle simpelthen gik ombord i vinen, og vi anmelder den derfor sammen, i enighed oven i købet.

Trods den høje grad af slikagtige sødme, er de fire stjerner klare og ikke til at komme uden om. Vinen er lækker, forførende og på sine betingelser meget harmonisk.

Meget åben duft med muld, viol, frisk fyrretræ og lidt lak. Smagen er stor og fyldig som nævnt med markant sødme, som vi formoder for en stor dels vedkommende skyldes den tydelige lagring på barriques. Der er smage af viol, nødder, marcipan, chokolade og sød lakrids. Ganske fyldig krop og 14% alkohol.

Tanninerne er fine og har samtidigt det for Nebbiolo karakteristisk raspende. Med luftning bliver vinen mere glat og glider foruroligende let ned.

Vi gemmer vores anden flaske et par år i håb om at sødmen dæmper sig.

Juni 2009
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.