Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
Kvalitet-pris: OK
225,00 hos Vinhuset Millésime (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget flot vin. Dufte og smage af blommer, svesker, vanilje, tawny port, valnødder og så det der let oxiderede præg som ofte findes i de sydfranske dessertvine. Smags-stikordene er ikke tilstrækkelige til at indfange den flotte helhedsoplevelse, som vinen giver. Ædle toner og umiddelbar tilgængelighed på samme tid.

Vinen har sødme, en let friskhed og så en lethed, som ikke findes i portvin, bl.a. grundet den noget lavere alkoholprocent (18,5 % mod portvins 20 %). Det gør vinen en del mere fleksibel i brug end portvin.

Helle udbrød spontant: "Så kan de der portvine du serverede før jul godt pakke sammen." - Og de var ellers rigtig gode...

Vinen udviklede sig over de uger vi smagte den: Først var den måske lovlig enkel og sødlig, udviklede større dybde og kompleksitet i løbet af en uges tid, blev også tørrere. Pragtfuldt at smage den i forskellige stadier.

Vinen har lagret seks år på små egefade og derefter i længere tid i ejendommens kældre.

Vi siger det endnu en gang: de store sydfranske dessertvine er dybt undervurderede. Deres lige findes ikke!

Januar 2004
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.