Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
4 stjernerSød vin

Banyuls, Domaine de la Casa Blanca, 2004, 17% (Languedoc-Roussillon, Frankrig)

Kvalitet-pris: OK
130,00 hos Bendix Vine (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Bemærk: Vurderingen af denne vin er Prebens alene, forklaring følger nedenfor.

Da vi tidligere i Banyuls vinene fra Domaine de la Casa Blanca har mødt smage, der associeres med "herreværelse" og tobak, smagte jeg (Preben) lige på vinen før jeg vovede at udsætte Helle for den. Og ingen tvivl: denne vin ville hun ikke bryde sig om (så hvis vi havde vurderet den sammen, havde den ikke fået fire stjerner men havde været markeret med den dobbeltpil, der symboliserer uenighed).

Vinen var den første dag ganske lukket, gav stort set intet fra sig, og det i en grad, at jeg overvejede om vinen havde "halvprop" (læs om vores i mangel af bedre hjemmestrikede begreb her). Men de følgende dage afslørede, at vinen intet fejlede, men at den var ganske streng og tilbageholdt i sit udtryk til at begynde med. De følgende dage vågnede den op med de for typen typiske modne blommesmage + lidt julekrydderi. Stadig klart strengt struktureret med mærkbar garvesyre, der oplevedes fuldstændig som i en garvesyrerig rødvin.

En dejlig oplevelse af en ung, maskulin og lidt streng Banyuls.

Efter åbing bliver den som sagt bedre over i hvert fald de første 2-3 dage. Ca. 2 uger efter åbning var den stadig rimelig, men her var udtørrings-tendenserne tydelig, og den lidt skrappe garvesyre trådte lidt vel dominerende frem. Så drik den indenfor den første uges tid efter åbning.

December 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.