3 stjernerRødvin

Ateo, Rosso Toscano, Ciacci Piccolomini d'Aragona, 1998, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Konceptet er glimrende: Sangiovese lagret i store fade af slavonsk eg - en herlig kombination, og Cabernet Sauvignon og Merlot lagret i små franske egetræsfade. Vinen kommer fra et godt sted, Montalcino, og den smager også af hvad den er, men den kommer ikke rigtig op og ringe.

Det kan meget vel skyldes årgangen - vi har ikke haft så mange overbevisende oplevelser med årgang 1998 - kombineret med at vinen nu er seks år gammel. Det behøver slet ikke være nogen alder, men hvis årgangen er lidt svag, mærkes alderstegnene typisk hurtigere. Eller er de 18 måneder, som vinen har ligget på træ for længe?

Der er nogen bærsmag og i baggrunden Médoc-lignende toner af cigarkassetræ og blyantspids, tydelige toner af stor vin. Ind imellem forekommer vinen udtørrende, og vi er i hvert fald glade for at vi ikke drak den på et endnu senere tidspunkt.

Januar 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.