4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Asili, Barbera d'Alba, Cascina Luisin, 2004, 14,5% (Piemonte, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Helle siger fire stjerner, jeg siger fem. Vi er enige om, at det er en stor vin, men den river aktuelt lidt for meget til Helles smag.

Duft og smag er centreret om modne, mørke kirsebær. Undervejs passerer vi også smage af røg, blomme, lidt tjære og et bitterindslag af kirsebærsten. Men altså først og fremmest en relativt enkel smag af kirsebær. Smagen hænger længe i munden, og enkelhed er parret med flot dybde.

Vinen lægger ganske voldsomt og stramt ud, men bliver blødere og mere fremkommelig med luftning.

Sammen med mad løfter vinen sig, og det er for alvor her, at den viser sine styrker: Den ledsager mad på ypperligste vis. Der kommer flotte, dybe og diskrete smage af kakao og mørk chokolade til, og vinen fremviser her sit format.

Strukturen er imponerende og tannisk og river noget i kinderne. Stilen er kraftfuld og ikke i den muntre afdeling, men hvad vinen "mangler" af munterhed har den til gengæld af klasse. Den har afgjort adskillige års lagringspotentiale.

Personlig og meget overbevisende vin.

Marts 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.