4 stjernerRødvin

Amarone della Valpolicella, Vigneto Monte S. Urbano, Speri, 2000, 15% (Veneto, Italien)

Kvalitet-pris Minus 2: Alt for dyr
399,00 hos WineWaiter (ophørt)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Rigtig god og kraftig Amarone i klassisk stil.

Vinen virker til at begynde med noget tilbageholdt, skal have luft, om end den hele tiden beholder det lidt reserverede udtryk. Ifølge forhandleren skulle den vinde væsentligt ved luftning på karaffel i flere timer.

De 15% alkohol bæres flot og giver ikke anledning til hverken fedme eller brændende fornemmelser. Tværtimod fremstår vinen bemærkelsesværdig slankt i munden.

Ifølge vores smag mangler vinen lidt sødme; stilen er ganske tør og alvorlig.

Prisen er pludseligt (vinteren 2007-2008) steget med 100 kr., hvilket udløser en mønt.

December 2005
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.