Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 
5 stjernerRødvin

Amarone della Valpolicella, Valpantena, Villa Arvedi, Bertani, 2004, 14,5% (Veneto, Italien)

Kvalitet-pris: OK
269,00 i LIC (ophørt)
Etiket

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Meget overraskende, meget elegant og meget dejlig vin.

Vinen overraskede ved i første omgang at have en for Amarone relativt lys farve, som en ganske "almindelig" rødvin. Der var hverken den overvældende power og koncentration, som vi almindeligvis forventer af en Amarone. Heller ingen tyngende alkohol: 14,5% er med dagens standard beskedent. Heller ingen udtalt sødme eller markant bitterhed. Kort sagt en ganske atypisk Amarone.

Det kunne måske på baggrund af stil-forventningen forekomme skuffende, men vi skal love for at der var andre momenter, der var så stærkt overbevisende, at vi må op på de fem stjerner; vinen vandt på egne betingelser ind på os.

Vinen er relativt duftsvag. I munden forekommer den i første omgang næsten mere ripasso- end Amarone-agtig med en nærmest frugtig smag. Blød med et letbittert touch i eftersmagen. Også et fint og afbalancerende syrestrejf.

Den store elegance og helstøbthed er primære egenskaber. Og vinen smager godt fra første til sidste mundfuld. Den er hverken særlig sød eller særlig tør men blot overordentlig smagfuld, harmonisk og fin at drikke.

En vin, der som nævnt ganske langsomt men meget overbevisende gjorde indtryk ved sin fine, vinøse, elegante harmoni og velsmag.

Marts 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.