Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.
Klassisk Amarone, der har sin bedste tid foran sig. Den er fremstillet af 65% Corvina, 30% Rondinella og 5% andre lokale druesorter, og vinen er lagret på tonneaux og store fade.
Smagstypen er overvejende tranebærsyltetøj, hvilket ikke skal forstås som at vinen er sød eller syltetøjsagtig; den er tør kombineret med en diskret fornemmelse af sødme ledsaget af en karakteristisk lille bitterhed. En pæn syre giver god friskhed. Trods den høje alkoholprocent er vinen hverken tung, tyk eller alkoholisk.
Ikke en bulder-og-brag-vin men derimod en vin med fin vinøsitet.
Vinen begynder at give noget fra sig en halv times tid efter åbning, og efter flere timers luftning viser tanninerne sig også. Det sidste glas er klart det bedste, hvilket vi tager som tegn på at vinen vil udvikle sig positivt, og at den med fordel kan gemmes en smule.
Fire stjerner fra Preben, mens der er tre fra Helle, der oplevede den som mere ufærdig end Preben gjorde. Det er muligt, at vinen i et senere udviklingstadium vil kunne udløse en stjerne mere fra os begge.
Glas: Zalto bordeaux.