4,5 stjerner4 stjerner Helle5 stjerner PrebenRødvin

Amarone della Valpolicella, Case Vecie, Brigaldara, 2015, 16,5% (Veneto, Italien)

Kvalitet-pris: OK
399,00 (379,00 v. 3 fl.) hos Uhrskov Vine / 449,00 hos Chas. E. / 449,00 hos Kokkens Vinhus

Vinen er fremstillet af 39% Corvina, 30% Corvinone og 31% Rondinella lagret 24 måneder i små fade og 24 måneder i store fade.

Hamrende flot synes Preben: 5 stjerner; "kun" flot synes Helle: fire stjerner.

Vinen fremstår på trods af sin alkoholtyngde overraskende "let" og elegant; faktisk mærker man slet ikke alkoholen hverken som tyngde, sødme eller fedme. Vinen er vinøs og transparent med fine tanniner (som i mangen en Amarone er skjult af den store krop). Der er selvfølgelig mørkere bær men - ligeledes overraskende - også lysere bær.

Særdeles velegnet til julemiddagen - hvis man har fjernet de vinfjendske elementer.

Glas: Zalto bordeaux.

December 2022
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.