Efter en periode med en del skuffelser over ripasso-vine, som vi ikke har syntes var ripasso-agtige nok, og som manglede smagsfylde og krydderi, tænkte vi, at det måske var en ide at prøve med nogle billige Amaroner til vores kanelkrydrede kødsovs.
I et marked, der mere og mere er præget af eksorbitante rabatter, når en vin er på tilbud, er vores erfaring, at det ofte er tilbudsprisen, der er den mest retvisende, eller at vinens værdi måske ligger et sted ca. midt mellem tilbuds- og normalpris.
Nærværende vin er købt for 149 kr. på tilbud, og vores bud på dens værdi er 180-200 kr.
Vinen har en åben og ret parfumeret duft. Smagen er stærkt præget af fad, der har givet en markant chokoladesmag. Nedenunder den finder vi en god og transparent frugt , ok friskhed og fin tanninindpakning. Der er en klædelig bittertone i eftersmagen.
Velsmagende vin med et efter vores smag overdrevet fadpræg.
På bagetiketten står med småt, at vinen er aftappet hos GIVIGI SRL, som vi har slået op til at være lig med Luigi Righetti, som man kender fra føtex/Bilka/Netto.
Glas: Zalto bordeaux.