4 stjernerRødvin

Alna Rosso, Langhe, Josetta Saffirio, 2006, 13% (Piemonte, Italien) L 5.08

Kvalitet-pris: OK
139,00 (135,00 v. 6 fl., 129,00 v. 12 fl.) hos Piemonte Vine

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Pæn, venlig og geografisk ubestemmelig vin fremstillet af 90% Merlot, 10% Nebbiolo.

Vinen er bærduftende og -smagende, og selv om den er drikkeklar umiddelbart efter åbning, vinder den klart ved luftning. Relativt enkel smag. God mørk bund ovenpå lyse bær. Lidt mælket overflade. Fin friskhed og blødhed med et lille, civiliseret og balanceret garvesyrestrejf. Pæn og vellavet.

Vinen er den tredje i serien med nisse-etiketter fra samme producent, og ligesom i forbindelse med de to andre nisse-vine (Barbera d'Alba anmeldt her og Barolo anmeldt her), må vi erklære os uenige i forhandlerens påstand (på hjemmesiden) om at vinen er velegnet til juleaften, hvis vi altså ser bort fra de indlysende dekorative og søde nisser.

Oktober 2008
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.