4 stjernerRødvin

Agostino Petri di Vicchiomaggio, Chianti Classico Riserva, Castello Vicchiomaggio, 2003, 13,5% (Toscana, Italien)

Bemærk: Vinen eller denne årgang/aftapning af vinen forhandles ikke længere.

Dejlig Chianti, harmonisk, velsmagende og velstruktureret.

Den lidt markante garvesyre, som vinen lægger ud med, "opsuges" hurtigt efter åbning, hvorefter vinen fremstår meget venlig og imødekommende. Specielt sammen med mad opleves ingen skarpe kanter.

Smagen er i den mørke ende af spekteret med pæn friskhed.

Vinen har en let sødme, som vi tror gør den velegnet til et bredere publikum, også dem der normalt kan finde italiensk vin en smule for "skrap".

Ordet "sød" går igen i smagenotaterne for to andre Vicchiomaggio-vine smagt ved sidste års store Chianti Classico smagning, så noget tyder på at ejendommens aktuelle vine er fremstillet i denne pleasende stil.

Se billede fra Castello di Vicchiomaggio her.

Januar 2007
Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.