Facebook-ikon
Del denne side
Vinsidernes aktuelle Google PageRank
 

VeVe

anmeldelse af (især) vinhåndteringen
Vegerarisk restaurant
København
Vinaspektet:5 stjerner
Tre retter på VeVe

Plus:

  • Udvalget af aperitiffer var ganske enormt - det blev rullet ind på et bord.
  • Vi fik lov til at smage de to Champagne-muligheder, før vi valgte aperitif
  • Vinvejledning var i top på nær en lille misforståelse, hvor vores gøren opmærksom på, at vi ikke ville have naturvin blev hørt som biovin. Vejledningen blev udført med stort engagement.
  • Vinkortet bærer præg af et meget bevidst vinvalg, og vinene kommer fra forskellige kvalitetsimportører, bl.a. en pæn del fra Niche Vine.
  • Normalt er vinmenuer uforholdsmæssigt dyre, men en seks glas vinmenu til 350 kr. er faktisk billigt. (Vi opdagede desværre først den billige pris her i skrivende stund: vi havde læst hjemmesidens information som at vinmenuen kostede 1100 kr., men det er prisen for menu + vinmenu...)
  • Vores valgte (og dejlige) hvidvin blev indledningsvis serveret lidt for varmt, men det var i dette tilfælde bedre end omvendt, da den tabte smag ved for voldsom afkøling, og den stod og kølede langsomt, så forløbet var tilfredsstillende.

Neutralt:

  • En stikprøve på seks vine fra vinkortet viser en faktor i forhold til detailpris på 1,8-3,4 med en gennemsnit på 2,3. Det er rimeligt efter danske forhold.

Minus:

  • Intet.
Mad: 5 stjerner
Betjening:5 stjerner
Henrik Yde

VeVe står angiveligt for vegetarisk verdenskøkken. Der blev serveret en fast menu bestående af seks snacks og seks retter (750 kr.) med mulighed for tilvalg af ost og petit four og kaffe. Tre af retterne ses på billederne øverst på siden.

Maden var elaboreret, lækker, original og veltilberedt. Og mængden var passende.

Eneste kritikpunkt er, at en dobbelt espresso blev serveret køligere end lunken.

Der var mange tjenere om at betjene os, og det gled gnidningsløst og med fin timing.
Vi kan dog undre os over, at man - ikke blot på VeVe med mange andre steder - finder det acceptabelt at benytte tjenere, der kun taler engelsk. (Det var dog på VeVe kun to af vores fem tjenere, der ikke kunne dansk.)
Vi oplevede det som et sympatiske træk, at ejer Henrik Yde (billedet) også fungerede som tjener.

September 2017

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.