Retour er en restaurant i den franske bistro-genre beliggende i det centrale København.
Der er mulighed for at vælge mellem to menuer eller at gå à la carte.
Vinkortet er fyldigt med både "billige" og dyrere vine. Frankrig og Italien er rigest repræsenteret, faktisk er rødvinene udelukkende fra disse to lande, mens der blandt hvidvinene også er fundet plads til tyske og spanske vine samt en enkelt græsk.
Der er et pænt antal muligheder for at vælge vin på glas.
Trods det store udvalg, var vores valgmuligheder stærkt begrænsede, idet vi erfarede, at alle på nær ganske få af vinene var naturvine eller i det mindste vine med lav svovling, hvilket vi ikke ville have. Vi ønskede at drikke en flaske rødvin, og så var der reelt kun tre at vælge mellem.
At vi uforvarende var havnet i den situation er hovedårsagen til, at det kun kan blive til to stjerner for vinaspektet. Naturvins-orienteringen er hverken oplyst på restaurantens hjemmeside eller på vinkortet.
Alle restaurantens vine er fra importøren lieu-dit, der er medejer af restauranten, og hvis tilgang de selv beskriver som "minimal intervention i kælderen".
Restaurantens vinindkøber, som prøvede at hjælpe os med at vælge en flaske vin, som vi kunne goutere, fortalte, da vi beklagede os over den manglende deklarering af restaurantens vinprofil, at man valgte ikke at oplyse for ikke at skræmme nogen væk. Prisværdigt ærlig snak, som ikke desto mindre blotlægger, at der er tale om rent bondefangeri!
Når det er sagt, åbnede vindamen to Châteauneuf'er, som vi kunne smage på. Og vi fik også lov til at smage en rød Bourgogne, der mere smagte af saftevand end af Bourgogne. Så i situationen var det en service, der ikke kunne være bedre.
For at få noget vi kunne leve med at drikke, gik vi med den ene Châteauneuf, som kostede 1100 kr., hvilket ikke var det prisleje, vi var forberedt på at skulle bevæge os i den pågældende aften.
Den var drikkelig men smagte ikke af det, vi forbinder med Châteauneuf-du-Pape, og den var ikke nogen decideret nydelse.
Vinen var behageligt afkølet, hvilket ikke kan siges om den crémant vi tog som aperitif; den var tæt på stuetemperatur.
Otte stikprøver på priserne på flaskevin i forhold til detailpris viser en gennemsnisfaktor 2,3, hvilket er i det lave middelområde efter danske forhold.
En serviceoplysning:
Det er de samme folk der står bag Retour, Pluto, Gorilla, Maison og Pineau. Det har slået os, at vi havde en lignende oplevelse med den manglende deklarering af vinorienteringen på Maison (se vores anmeldelse her), hvor vi også uforvarende endte med at måtte købe en flaske vin til 1100 kr. for at få noget vi kunne goutere.
Så noget peger i retning af, at hvis man har det som os, hvad naturvin angår, skal man nok ikke vælge ovennævnte restauranter.
Vi fik en yderst velsmagende raviolo (billedet) med confiteret æggeblomme og svampesauce. Saucen, der indeholdt en hel del hele hasselnødder, var meget tyk og tung, og frem for at skærpe appetiten var hele retten meget mættende.
Hovedretten, confit de canard med kartoffelmos, grønkålssalat og rødvinssauce var også meget mættende, men det var vi jo selv ude om, da vi af menukortet var oplyst om, hvad vi ville få. Anden var oversaltet, og den sådan set velsmagende salat havde fået for meget sennep.
Betjeningen var meget venlig og serviceorienteret.
Eneste anke er, at den pause vi havde udbedt os mellem forret og hovedret blev dobbelt så lang, som vi havde ønsket. Men i situationen hellere det end det modsatte.
Februar 2025