På et såkaldt luksus week-end ophold på Norsminde Kro (syd for Århus) havde vi fornøjelsen af en middag både i Brasseriet og i Slow Food restauranten. Sidstnævnte er kroens flagskib.
BrasserietFredag aften var der middag i brasseriet, overordentlig glimrende mad i øvrigt, men nu er det jo restauranternes vinhåndtering, som vi bedømmer. Den var en blandet fornøjelse, den aften vi kom forbi.
Hovedretten (som på forhånd var valgt af restauranten) var fisk, så der skulle vælges hvidvin. Og her er vi jo udpræget til franske vine, som der dog kun var én eneste af på vinkortet! En Cuvée Asperges 2006 fra Alsace-producenten Sipp Mack. De fleste af de øvrige vine var oversøiske. Det er efter vores mening ikke alsidigt nok.
Adspurgt om druesorterne i Alsace vinen oplyste den ene
tjener, som forekom at have rigtig godt styr på det, at den var lavet af Muscat, Riesling og Pinot Blanc (producentens hjemmeside siger dog Pinot Gris i stedet for
Pinot Blanc, men det er en detalje).
Den valgte vi så, hvis man kan tale om et valg, da vi jo ikke
rigtig syntes vi havde noget.
En anden tjener, som godt kunne se ud til at have sin arbejdsdag nr. 1 på dette
sted, bragte os vinen, trak den op uden at vise os etiketten, lugtede ikke til
proppen for at undersøge om der kunne være risiko for prop, lod os ikke smage på
vinen, men hældte blot en ordentlig balje op i de meget store glas.
Hvorefter vi kunne konstatere, at vinen var i orden, men også at den var 18-19° varm.
Vores indtryk var klart, at de andre tjenere havde mere styr på, hvad der bør
gøres i denne indledende fase.
Det burde være en selvfølge, at en ledende
medarbejder sørger for et minimum af "uddannelse" til alle, der serverer vin for
de besøgende. Det vi her blev udsat for var gennemført ringe.
Der var ingen problemer med at få en spand med vand og is til den videre
afkøling. Og vinen var i øvrigt både glimrende og af en sådan beskaffenhed, at
den godt kunne drikkes ved stuetemperatur uden større ubehag, og størstedelen af
vinen var trods alt stadig i flasken og kunne efterfølgende nydes afkølet.
Vinens pris var ganget med faktor 3,6 i forhold til detail-pris. Det er i vores - hvad dette angår - håbløse land set både værre og bedre, men er dog i den grimme afdeling.
Det der trækker op på de to stjerner er især, at det lykkedes os at få et udmærket glas vin.
Juni 2008