Rød Bourgogne 2012 hos Jørgensen og Co Vinimport, del 2

Syv flasker Domaine Pierre Guillemot

Mere end 2012

Ud over at Jørgensen og Co Vinimport byder på mange dejlige vine, er det også et foretagende, der tydeligvis er båret af ægte vinengagement.
Det er naturligvis helt legitimt, hvis en forhandlers eneste formål med at afholde en smagning, er at få solgt noget. Det opleves derfor som en gave, når en forhandler skænker op af flasker, der ikke er til salg, og hvor man mærker, at en entusiast - Bjarne Jørgensen - ønsker at dele sine oplevelser med andre entusiaster. Og det var tilfældet ved denne smagning, hvor temaet egentlig var rød Bourgogne 2012 i forlængelse af en allerede afholdt smagning med denne overskrift. En del af smagningen bestod imidlertid i en serie Savigny-lès-Beaune 1er Cru, Aux Serpentières fra Domaine Pierre Guillemot i årgangene 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012, hvor 08, 09 og 10 ikke længere var til salg.

Heldigvis for mig (Preben) var det ikke de udsolgte "ældre modeller", jeg faldt for men derimod den yngste: 2012, som havde smuk balance mellem alle komponenter, og så besad den basal velduft og smag. Lidt samme "sjæl" som årgang 2010, der er stor i Bourgogne. Så det kunne jo godt tegne lovende for 2012'eren, der koster 240 kr.

I de prismæssige yderender af Guillemots andre 2012'ere var en plain Bourgogne til 135 kr., som jeg fandt enkel, rå og syrlig, og en Corton Grand Cru til 525 kr., som var mere struktureret end de andre af producentens vine, og hvor prisen jo antyder, at der er tale om en større vin. Men i min mund bød den aktuelt ikke på nogen drikkeglæde. Så for mig mødtes tingene i enhver henseende bedst i ovennævnte "mellemvare" til 240 kr.

Hervé Murat

Anden producent på programmet var Hervé Murat fra Nuits Saint Georges. Af de tre smagte vine syntes jeg bedst om Beaune 1er Cru Les Tuvilains" til 360 kr. Ædel og lækker.

Heldigt møde

Da jeg mødte Bjarne Jørgensen for et par år siden på baggrund af vores fælles kærlighed til de tyske Riesling-vine, interesserede jeg mig stort set ikke for rød Bourgogne eller Pinot Noir i det hele taget. Det har hr. Jørgensen i høj grad været med til at ændre.
Tilfældet ville at jeg - ligeledes for et par år siden - på en restaurant faldt over en (østrigsk) Pinot Noir vin, der genvakte min interesse for druen, en interesse, der havde ligget i dvale i årtier. Og siden har Jørgensen og Co Vinimport budt på en lind strøm af smagninger af rød Bourgogne, smagninger som jeg med stor fornøjelse og udbytte har deltaget i. Og jeg har altid fundet noget, der er røget i indkøbskurven.
Mit regneark, der udregner hvor mange års forbrug vi har til i forhold til vores lagerbeholdning, siger at større rød Bourgogne nu har den "problematiske" rekord på 10,7 år. Spørgsmålet er så, om jeg køber for meget eller drikker for lidt...

November 2014

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.