Jeg stiftede for første gang bekendtskab med Barolo-producenten Réva ved smagningen Barolo & Friends 2016. Producenten var en af de to Barolo-producenter, jeg (Preben der er alene om at nyde Nebbiolo-vine) fremhævede i min artikel fra smagningen. Så det var kærkomment, da Lundens Vin Kompagni indbød til en smagning af ni Réva-vine.
Gianluca Colombo (billedet til venstre taget i 2013 til en smagning i Piemonte) er hoved-ønolog hos Réva. Udover vine fra Réva kunne man også smage på to vine fra Gianlucas egen ejendom Segni di Langa.
(Men mindre andet nævnes er de omtalte vine fra Réva).
På programmet var to hvidvine, en Roero Arneis 2013 (148 kr.) og en Langhe Sauvignon 2015 (138 kr.). Den første var frisk og glimrende, den anden mere parfumeret og krydret. Begge var rene og uden de bitter-mislyde, som jeg ofte finder i italienske hvidvine.
Révas Dolcetto d'Alba 2011 (125 kr.) havde en for typen relativt let og lys frugt med let kernebitre tanniner, der dog holdt sig pænt i baggrunden.
Barbera d'Alba Superiore 2012 (145 kr.) var mild, enkel og let at drikke. Lidt kedelig efter min smag.
De to smagte vine fra Segni di Langa var en Langhe Pinot Nero 2014 (189 kr.), som jeg fandt lidt landlig og uden den elegance, som er det jeg primært søger i en Pinot Noir vin.
Segni di Langas Barbera d'Alba, Greta, 2014 (189 kr.) var usvovlet, hvilket først gav sig til kende ved en ikke så køn gummi-næse. Som med så megen "naturvin" havde også denne sin primære styrke i munden med sin livlige mundfornemmelse og sin rene, saftige frugt. Velsmagende.
For mig var Révas Nebbiolovine klart smagningens mest interessante. Især Barolo'erne.
Fra min samtale med Révas manager, Daniele Scaglia, ved jeg, at Réva tilstræber at vinene skal være tro mod druesorten, samtidig med at de skal være til at drikke, uden at de behøver tilbringe år i kælderen. De smagte vine demonstrerede fornemt, at der er lykkedes for Réva at fremstille vine i den ønskede stil.
Nebbiolo d'Alba 2012 (168 kr.) demonstrerede fint druesortens basale kvaliteter. Og vinen havde fint lys og transparens. Frugten - hvis man kan tale om det i forbindelse med Nebbiolo - dominerede, og i finalen greb tanninerne fint og ikke voldsomt.
Barolo 2011 (330 kr.) var ustyrligt lækker og indbydende. Fin luftig og transparent duft med et kys af fad. Utroligt drikbar med en lille afvæbnende sødme. Meget elegant med silketanniner, der med luftning tog plads lidt længere i forgrunden.
Barolo 2012 (330 kr.) var til at begynde med mere reserveret og lukket i udtrykket end 2011 og var ikke på samme måde helt så umiddelbart indbydende, men med luft fandt den sig selv og blev mere harmonisk og tiltrækkende. Den havde ligesom 2011'eren fint lys og fin transparens, og den forekom mere klassisk og med mere fremtrædende tanniner end 2011 - men den er jo også et år yngre.
Barolo Ravera 2012 (450 kr.) var superflot. Mere koncentreret, åben og fuldt-smagende end "lillebror". Den var en del strengere og mere tannisk i udtrykket end basis-Barolo'en. Den havde også den umiddelbare drikbarhed, men det er klart, at dette modereredes noget af de tand-klæbende tanniner. En vin der på fornemmeste vis kombinerer det klassiske, store Barolo-udtryk med stor drikkevenlighed. Den fine balance indikerer, at vinen også er velegnet til lagring.
Kombinationen af umiddelbar drikbarhed, klassisk Nebbioloudtryk samt en høj grad af vellavethed og velsmag gør, at Réva ifølge mine smagsløg i høj grad er værd at følge!
August 2016