Logi undervejs

Som nævnt under Transport ynder vi at "nøjes" med max 850 - 950 km's kørsel på en dag, når vi skal ud og hjem. På den måde bliver der tid til en afslappende aften i den by, hvor vi overnatter.

Et krav til overnatnings-stedet, foruden at det godt må være lidt rart, er at det skal ligge i kort afstand til motorvejen, så der ikke skal rulles for mange ekstra km for at genoptage rejsen.

Vores to hovedruter

Vores vinrejsemål er Italien og Frankrig. I Italien har vi erfaringer med Piemonte, Veneto, Umbrien og især Toscana, i Frankrig har vi rejst mest i Provence, Rhônedalen, Languedoc-Roussillon, men også en enkelt gang i Loiredalen. Og Bourgogne kommer vi næsten altid forbi på hjemvejen.

Til Frankrig

På vejen til Frankrig har vi flere gange overnattet på et OK hotel i Schriesheim lidt nord for Heidelberg: Hotel Restaurant Schwartzer Adler, tlf. (0) 62 03 - 6 10 65, ca. 925 km's kørsel fra København.
Byen er intet specielt, men man kan da gå en rar tur i den.
Valget af dette hotel var ret tilfældigt på en af vores første ture. Men vi har siden opdaget, at hvis man tager en lille afstikker vest for Mannheim (det forlænger højst ruten marginalt), så ender man i vinområder, så det vil vi helt sikkert benytte os af fremover.
Weingut Krause Vi har haft en god oplevelse med Weingut Krause (hvad hotelfaciliteter angår, vi har ikke smagt vinen) i den lille by Flörsheim-Dalsheim.
Man kan spise på hotellet eller i den lidt større naboby Westhofen. Der skulle desuden være et par rigtig gode restauranter i området, men de var lukket den mandag, vi rejste igennem.

Hvis turen går til Sydfrankrig, kan vi anbefale et stop i Tain-l'Hermitage, som er en vigtig vinby i den nordlige Rhônedal. Hôtel Des Deux Côteaux kan anbefales: 18 Rue Joseph Péala, tlf. 04 75 08 33 01. Prøv at få værelse ud mod floden, hvor der er mindre larm.
Restauranten La Grappe d'Or i byen er glimrende: 13, avenue Jean-Jaurès, Tain-l'Hermitage, tlf. 04 75 08 28 52.

Rothenburg ob der Tauber

Til Italien

Når vi kører til Italien passerer vi igennem Tyskland lidt længere østover, end når vi kører til Frankrig. Her har vi en enkelt gang overnattet på Hotel Uhl i Rothenburg ob der Tauber, hvilket vi var godt tilfredse med.

Byen er ganske rar og har en størrelse, så der er lidt at kigge på, og der er en del restauranter. Den ene, som vi besøgte, rækker dog ikke til en anbefaling.

Sidste skud på stammen - og vores indtil videre bedste bud på denne rute - er Hotel Zum Schwan i byen Sommerach i Franken. Glimrende i enhver henseende.
Den lille by er hyggelig, og så begynder det med vinen allerede her, idet man efter en kort spadseretur ud af byen, kommer til en udsigt over vinmarker. Maden og mulighederne for et ok glas vin (det er oplagt her i Franken at vælge Silvaner) er også gode på hotellets restaurant.

Fra Sydfrankrig

Turen hjem fra Sydfrankrig skærer vi over i tre dele, dvs. to overnatninger.

Vi har nydt flere overnatninger i den nordlige Bourgogne-landsby Fixin. Byen er hyggelig, og man kan evt. lige nå at fylde et par tomme pladser i bilen med lidt god Bourgogne vin.
Vi har med tilfredshed overnattet på Chez Jeanette, 7, rue Noisot, tlf. 80 52 45 49 og Domaine de Sainte-Antoine, 15, rue Abbé-Chevallier, tlf. 03 80 52 46 16.

Melsungen

I Tyskland på hjemrejsedag to har vi været glade for Melsungen, ca. 20 km syd for Kassel. Den ligger så tilpas nordligt, at der kun er ca. 650 km tilbage den sidste dag, så man kan komme hjem i god tid til at også at få lidt ud af aftenen.
Pensionen Zum Eulenturm, Obere Mauergasse 3, tlf. (0 56 61) 63 03 er en mulighed, og de har ladet os bruge deres kælder til opbevaring af vores vin.
Hotel Hessischer Hof har (mod ekstrabetaling) en garage, man kan bruge, så man kan lade vinen stå i bilen om natten. Det kan nemlig være noget af et slæb her sidst på turen, hvis man har forsynet sig godt undervejs.
Der er flere Melsungen-overnatningsmuligheder her.

Hotel Zur Schmiede

For et par rejser side faldt sidste overnatning på Zur Schmiede i Eudorf ved Alsfeld, Ziegenhainer Strasse 26, 36304 Alsfeld-Eudorf, tel. (0)6631 79383-0. Det giver en ca. tre kvarter længere køretur på sidstedagen end ved overnatning i Melsungen, hvilket opvejes af god, afslappet, venlig service og glimrende mad. Der er dog lidt trafikstøj.

Nabohotellet Zum Schäferhof er af samme standard og ligner til forveksling Zur Schmiede. Der har vi også været glade for at være. Muligheden for på returrejsen at parkere bilen i en aflåst garage uden at skulle slæbe over 100 flasker vin op på værelset er meget attraktiv. Man spiser dog langt bedre på Zur Schmiede.

Fra Loiredalen

Herfra er afstanden til Danmark så meget kortere i forhold til fra Sydfrankrig, at man sagtens kan nøjes med en enkelt overnatning på hjemrejsen, og her passer Melsungen (nævnt ovenfor) igen fint ind.

Vi kunne på vores sommer-2004-tur ikke dy os for først lige at smutte forbi Chablis i det nordligste Bourgogne. Det er dog, grundet ophobningen af spændende vine her, svært at nøjes med én overnatning. Dette appendix til en rejse i Loiredalen kan vi godt anbefale.
Relais Saint Vincent, 14, Grande Rue, Ligny-Le-Chatel (5 km nord for Chablis) er glimrende. Vi betalte 67,50 €, men andre værelser er billigere, så jo før man reserverer jo bedre. Tlf. 03 86 47 53 38.

Tilbage til oversigten

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.