Paris, introduktion

Paris Concorde-pladsens obelisk med Triumfbuen og La Défense i baggrunden set fra Tuileries-haven

Vi holder meget af at være i Paris. Få byer - af dem vi kender til - har sjæl i samme grad som Paris.
Når vi tager byen med her under Vinrejser, så er det ikke grundet vinmarken på Montmartre (se billede her), men fordi byen er hovedstad i et af de efter vores smag og mening to vigtigste vinlande, Frankrig. Så ud over de massevis af andre oplevelser, som byen byder på, er det her i høj grad muligt at opleve vin- og madfryd. Dette aspekt er naturligvis vores primære indfaldsvinkel.

Der er i Paris rigeligt med kirker, museer, historiske bygninger og ditto pladser til flere rejser. Men ud over alt dette har Paris sin helt unikke charme, når man blot bevæger sig rundt til fods.
Er man til shopping, kommer man naturligvis heller ikke til at gå forgæves. Og når man trænger til en pause, er der aldrig langt til nærmeste fortovscafé.

Helle er i høj grad mere til storbyer end Preben, der sædvanligvis får stærk flyttetrang efter højst to dage i en storby. Paris og Rom er undtagelser. Her kan vi begge decideret lide at være i længere tid.

Den geniale metro

Paris er stor. Men byens uovertrufne metro gør simpelthen kæmpebyen "lille" og overkommelig at komme rundt i.
Mest interessant er det selvfølgelig at bevæge sig over jordens overflade. Så man får næsten uundgåeligt brugt fodtøjet rigtig meget. Men skal man hurtigt fra et sted til et andet, så transporterer metroen en Metrostation hurtigt, ubesværet og ekstremt effektivt rundt i byen.
Man er næsten altid i nærheden af en metrostation, og ventetiden er vel i gennemsnit 2-3 minutter og ifølge vores observationer aldrig over 5 minutter.
På trods af de mange linjer og stationer er metroen let at finde rundt i grundet forbilledlige kort og god skiltning. Vi har kun én eneste gang under vores ophold i byen hørt om tekniske problemer. Det er virkelig offentlig transport, der vil noget!

Vores indfaldsvinkler

Som nævnt vil det naturligvis i vores sammenhæng være vin- og madaspekterne, der først og fremmest vil være til behandling her. Vi giver dog også plads til et par af byens store visuelle attraktioner, som absolut intet har at gøre med vin og mad.

Vi har udover nærværende side følgende fire andre sider om Paris:

April 2015

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.