Under menupunktet Vintyper, som er præsenteret her, handler afgrænsningen om f.eks. rød Bourgogne, toscansk Sangiovese-vin eller Amarone. Under menupunktet Vinkategorier handler det om klassifikationer af vin d.v.s. om niveauinddeling efter kvalitet samt om - for at bruge det franske ord - appellationer, der er geografiske oprindelsesbetegnelser.
I Italien er laveste niveau f.eks. Vino da tavola, næstlaveste er Indicazione Geografica Tipica (IGT). Og så er der alligevel nogle af Italiens mest prestigefyldte vine, der befinder sig i denne kategori. Øverst i Italien har vi Denominazione di origine controllata e garantita. På siden om vinkategorier beskriver vi også de relativt nye EU-fællesbetegnelser.
Vinkategori-sektionen består udover den introducerende side af tre sider, der fortæller om klassifikationerne i Italien, fem sider om de tilsvarende forhold i Frankrig, som hele klassifikationssystemet udspringer fra, og endelig en side om, hvordan det forholder sig i Tyskland.
Se introduktionen til Vinkategorier med oversigt over indholdet i sektionen