Om Vinsiderne.dk: Vinkategorier

Etikette-udsnit

Under menupunktet Vintyper, som er præsenteret her, handler afgrænsningen om f.eks. rød Bourgogne, toscansk Sangiovese-vin eller Amarone. Under menupunktet Vinkategorier handler det om klassifikationer af vin d.v.s. om niveauinddeling efter kvalitet samt om - for at bruge det franske ord - appellationer, der er geografiske oprindelsesbetegnelser.

I Italien er laveste niveau f.eks. Vino da tavola, næstlaveste er Indicazione Geografica Tipica (IGT). Og så er der alligevel nogle af Italiens mest prestigefyldte vine, der befinder sig i denne kategori. Øverst i Italien har vi Denominazione di origine controllata e garantita. På siden om vinkategorier beskriver vi også de relativt nye EU-fællesbetegnelser.

Vinkategori-sektionen består udover den introducerende side af tre sider, der fortæller om klassifikationerne i Italien, fem sider om de tilsvarende forhold i Frankrig, som hele klassifikationssystemet udspringer fra, og endelig en side om, hvordan det forholder sig i Tyskland.

Se introduktionen til Vinkategorier med oversigt over indholdet i sektionen

Til oversigten over præsentationer af alle sektioner

Din Internet Explorer er stærkt forældet, og mange ting på Vinsiderne.dk vil derfor enten ikke kunne ses, se helt forkerte ud eller ikke fungere. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.
Du bruger den forældede Internet Explorer 7 (eller måske Internet Explorer 9 i kompatibilitets-visning). Det betyder, at nogle ting på Vinsiderne.dk ikke vil virke, og andre ting vil blive vist forkert eller slet ikke. Vi opfordrer dig derfor til at hente en ny version af Internet Explorer. Eller endnu bedre: Brug en anden browser som f.eks. Firefox.